Om de inhoud van dansMuseum te kunnen zien, heeft u een Nederlandse Dansdagen Passe Partout nodig. Met dit ticket krijgt u toegang tot het dansMuseum, en nog veel meer!Koop Passe Partout
Curators
Stephen Shropshire and Morgana Braga

Gesprekken
Toer van Schayk met:
Bruno Barat
Rachel Beaujean
Ted Brandsen
Prof. Dr. Emilie Sitzia
Ronald Wintjens

Geluid en licht
Xavier van Wersch

Ondertiteling
Elycio Talen

Tekstvertaling
DUO Vertaalburo
English
Bekijk laatste aflevering
Om het werk van kunstenaars beter te kunnen begrijpen en waarderen, helpt het meer te weten te komen over het verhaal achter hun werk. En er is geen betere manier om dat te doen, dan door ‘in gesprek’ te gaan met de kunstenaar in kwestie. Met dat als uitgangspunt bedachten we dansMuseum #5, een serie gesprekken met Toer van Schayk die hopelijk een blik zullen bieden in zijn unieke schat aan artistieke ervaring. De tentoonstelling laat je meeluisteren terwijl Toer vijf van zijn werken bespreekt met vijf verschillende gasten — elk gesprek onthult nieuwe inzichten over het werk zelf en zijn iconoclastische werkwijze.
Afleveringen
Bekijk aflevering 1
Serie tekeningen zonder titel (2018-2021)
met Prof. Dr. Emilie Sitzia
Bekijk aflevering 2
De Zwaan
met Ronald Wintjens
Bekijk aflevering 3
Lucifer Studies
met Ted Brandsen
Bekijk aflevering 4
De Omkeerbaarheid van Roest
met Rachel Beaujean
Bekijk aflevering 5
Ik Wil, Ik Wil Nummer 1
met Bruno Barat

Over Toer van Schayk

Toer Van Schayk is een choreograaf en beeldend kunstenaar. Hij studeerde beeldhouwkunst aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, en zette zijn opleiding in de beeldende kunsten voort aan het Hoger Instituut voor Schone Kunsten in Antwerpen. Gedurende zijn zestigjarige carrière bij Het Nationale Ballet was hij een gevierd danser, decorontwerper en choreograaf, en creëerde hij 56 balletten voor het gezelschap. Voor 7e Symfonie won hij in 1987 de choreografieprijs van de VSCD. In 2012 ontving hij de Zilveren Penning van de stad Amsterdam en de Life Time Achievement Award voor zijn complete oeuvre van de Benois de la Danse. In 2016 werd hij bevorderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.